Havi archívum: 2013. 01.

Haspuffadás, alhasi fájdalom (2013. 01. 29.)

Kedves Kérdező! Vizsgálatok nélkül nehéz megmondani, hogy mi a probléma, lehet vastagbélgyulladás, ételallergia/intolerancia is számos egyéb ok mellett. Forduljon gasztroenterológushoz, ne halogassa tovább a kivizsgálást!

Gyomorfájás és bélgázok (2013. 01. 06.)

Kedves Kérdező! Ha egyéb tünete nincs és a családban sem fordul elő komoly gyomor-bélrendszeri betegség, kezdetben protonpumpagátló gyógyszeres kezelést javasolok. Ha ez nem használ, forduljon gasztroenterológushoz.

Felfázás, irritábilis bél szindróma (2013. 01. 03.)

Kedves Kérdező! Leírása alapján tényleg nem felfázás áll a panaszok hátterében, ennek igazolására a panaszos napokon végzett vizeletvizsgálat, tenyésztés, valamint urológiai szakvizsgálat lehetne döntő. De felvetése teljesen jogos, sokkal inkább ...

Alhasi fájdalom menstruáció után (2012. 01. 31.)

Kedves Kérdező! Oka lehet gyulladás, ciszta, emésztőszervi ok, stb. feltétlenül javasolt nőgyógyászati vizsgálat.

Gyakori orrvérzés (2012. 01. 26.)

Kedves Kérdező! Érdemes lenne a gyermeket hematológiára is elvinni, mert a fokozott vérzékenységnek belgyógyászati eredete is lehet.

Haspuffadás, reflux (2012. 01. 21.)

Kedves Kérdező! Feltétlenül forduljon orvoshoz a világos színű széklet miatt, mert az agyagszínű széklet oka lehet epeelfolyási zavar is. Egyéb tünetei inkább refluxbetegségre jellemzőek.

Hajritkulás és helicobakter pilori (2012. 01. 13.)

Kedves Kérdező! Először is el kellene dönteni, hogy diffúz visszafordítható vagy androgén típusú a hajhullás. Ezt bőrgyógyász teheti meg. Diffúz hajhullás esetében valóban lehet góc a háttérben, akár a Helicobacter ...

Barna folyás várandósan (2012. 01. 10.)

Kedves Kérdező! A kora terhességben lévő vérezgetés nem ritka, szigorúan be kell tartani az orvosi utasításokat. Ha a terhesség megmarad, legtöbbször szövődménymentesen kihordható a magzat, de előre prognosztizálni a megszületendő ...

Chron betegséggel meddig lehet élni? (2011. 01. 25.)

Kedves Kérdező! Nem a Chron betegség fogja meghatározni az élethosszt. Egyensúlyban tartott Chron az életminőségre hat ki, de az élethosszról nem lehet nyilatkozni.

Hasfájásra jó lehet a Lactiv? (2011. 01. 21.)

Kedves Kérdező! Bő folyadék, sok rost és probiotikum javasolt, nem árt a babának a Lactiv. Ha nem javulna panasza, szükséges az orvosi vizsgálat.

close