Böfögés

Orvos válaszol rovat
Mi lehet az oka, hogy egyre többet böfögök, de van olyan is, amikor érzem, hogy böfögni kellene, de nem tudok. Ez főleg éjszaka fordul elő, és csak tornázással, mozgással tudom felböfögni, a bajt még tetézi, hogy gyakran még szelelni sem tudok, és ez természetesen nagyfokú haspuffadással is jár.
Gyakran úgy érzem, mintha a torkomon nyák lenne, és azt próbálom felköhögni, de semmi nem jön fel.
Ott tartok, hogy kb. 4 hete már semmit sem merek enni, csak főtt burgonyát és sárgarépát.

Ha étkezem néha érzem a falatot a gyomorszájam tájékán, sőt fáj is és alig alig tudom lenyelni a falatot, megakad. Gyakran savanyú a szám íze, sőt néha fémízű. Kérem, higgye el nem vagyok hypohonder!

Voltam a házi orvosomnál, aki elküldött vér, vizelet, széklet vizsgálatra, pedig hasmenésem sem volt. Minden negatív volt, -közben mentek a hetek- de a problémám megmaradt, sőt egyre rosszabb, ezért a háziorvosom a "Nolpaza" gyógyszert írta fel, amit 2 napja szedek, és bízom benne, hogy segít, de mit tegyek, ha nem?

Segítségét előre is köszönöm!
2011. 03. 12. | 18:27

Kedves Kérdező!

Funkcionális bélbetegségnek tűnik a probléma. Első lépésben vezessen étkezési naplót és jelölje meg a panaszos időszakot. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, zsíros és fűszeres ételeket. Legyen napi 5 étkezés és minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Ne fogyasszon szénsavas italokat, valamint alkohol- és dohányzási tilalom. Szedje tovább a gyógyszert, a fekhelyén emelje meg a fejvéget. Lefekvés előtt 3 órával már ne egyen. Amennyiben a fenti életviteli változtatások nem vezetnek eredményre keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.

Orvosszakértő 2011. 03. 16. | 21:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close