Crohn szindróma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Párom 32 éves. Chron-beteg. Mostanában, mióta én mosok rá, észrevettem, hogy az alsónadrágja és sajnos, a felette viselt nadrágja is széklettel borított.
Olyan világosbarna színű,enyhén pirosas árnyalatú. Ez mit jelent? Véres székletet ürít, vagy sipolya lehet? E mellett rengeteget jár vizelni, most az orvosa elküldte vérvételre és az ÁNTSZ-hez kellett neki vizeletet vinnie, mert gyulladást mutatott ki a vizeletvizsgálat eredménye és sok vörösvértest van a vizeletében. Ráadásul vas és vérszegény. Én mióta intim kapcsolatba kerültem vele, állandó hüvelygombás fertőzéssel küszködök, volt már gyulladásom is, többször. És mi a teendő, csak mert érdekes módon Ő nem vesz tudomást erről, illetve nem szégyelli, mintha ott sem lenne.
A másik probléma, hogy sokszor iszik. Amiről tudok, hogy Salofalk gyógyszert szed, naponta 2-4 szemet és néha így iszik, nem érdekli. Én tanácstalan vagyok, laikus. Ön szerint mit tegyek, vagy mit kellene neki tennie?
2011. 06. 09. | 10:35

Kedves Kérdező!
Ha a széklet pirosas árnyalatú az alsóneműn, akkor felmerül, hogy vért tartalmaz. Ha erről van szó, akkor a Crohn-betegség feltehetőleg aktív, vagy egyéb olyan probléma van, amivel mindenképpen törődni kell, és ami kivizsgálást igényel. A párja feladata az lenne, hogy visszamenjen kezelő gasztroenterológusához, és beszélje meg vele a tüneteit.

Orvosszakértő 2011. 06. 10. | 15:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close