Ebéd után elkezdek gázosodni

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Az lenne a kérdésem, hogy:
Mitől van az hogy ebéd után elkezdek gázosodni, szinte mindegy mit eszek. Hogyan lehet ezt megakadályozni? Van erre valami gyógymód vagy esetleg más megoldás?
Nem eszek sokat se mert nem bírok. És zavar ez, hogy előfordul, hogy ebéd után egész délután gyötörnek a gázok. Próbáltam már a meteopasmil tablettát is, de azt nem szedhetem állandóan. Valamit lehet ez ellen tenni? Milyen ételeket fogyasszak inkább, hogy ne legyen gázosodás?
2012. 02. 28. | 18:53

Kedves Kérdező!
Kerülje a puffasztó ételeket, mint például sok K betűs étel: karfiol, káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, ne fogyassza a zöldségek héját, lassan egyen, naponta ötször keveset, ugyanis a kapkodó étkezés miatti levegőnyelés is okoz puffadást, fogyasszon bő folyadékot, és tartson egy probiotikum-kúrát. Ha így is panaszos marad, keresse fel háziorvosát.

Orvosszakértő 2012. 02. 29. | 13:18
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close