Éjjeli hányinger és haspuffadás

Orvos válaszol rovat
A kisfiam 5 éves, kb. másfél hete 3-4 éjjelente hány – ilyenkor általában emésztetlen étel távozik a száján. 4-5 napja pedig haspuffadásos tünetei jelentkeztek. Napközben előfordul, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem távoznak a bélgázok és ilyenkor rosszabbul is van, de ha ez sikerül, akkor jobban érzi magát.

Voltunk orvosnál és az első nap beöntést végeztek nála, mert arra gyanakodtak, hogy elzáródás van, de csak híg, sárga széklet távozott. A beöntés után a haspuffadás egy kis időre megszűnt. Vettek tőle vért is, melynek eredményéről azt mondták, hogy nincs semmi komoly baj. Hasi ultrahangon is voltunk, de ott sem találtak kórosat, csak annyit mondtak, hogy sok gáz van a pocijában. Elő vagyunk jegyezve H2-kilégzésre, de az 3 hét múlva lesz.

Gyógyszert és kezelést érdemben nem kapott még, mert a vizsgálatok után haza küldtek. Székletmintát is kértek, de mivel a beöntés tegnap történt, ezidáig nem tudott székletet produkálni. Láza nincs, eszik-iszik rendesen, csak nem tudom mit ehet meg mit nem. Kérem válaszoljon, hogy a leírtak alapján mi a legvalószínűbb ok a tünetekre.
2012. 05. 22. | 17:52

Kedves Kérdező!

Ahogy leírta, kisfiánál igen alapos vizsgálatot végeztek, illetve ezek még folyamatban is vannak. Ezek hiányában érdemi diagnózist felállítani nem lehet, az csak kósza találgatás lenne, annak pedig nem sok értelme van. Azt javaslom, hogy most kicsit diétázzon a gyermek, szénsavas dolgot ne igyon, a gázképző ételeket, mint a bab, káposzta stb. kerülje, és kicsit fűszer- és zsírszegényebben étkezzen. Adjon neki probiotikumot, az javíthat az állapotán pl. Lactiv Baby szuszpenziót.

Orvosszakértő 2012. 05. 24. | 10:31
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close