Erős szélgörcs reggelente

Orvos válaszol rovat
31 éves nő vagyok. Minden reggel és délelőtt gyötör a szélgörcs, sokszor olyan érzés fog el, mintha azonnal nagydolgom lenne, pedig csak a szelek kínoznak. Rendkívül kínos, mert a munkahelyen ilyenkor visszatartom, hiszen nem szaladgálhatok fél percenként a mosdóba.

Néha nem tudom néha eldönteni, hogy ez csak szélgörcs vagy valóban nagydolgom lenne. De mindig kiderül, hogy csak szélgörcs. A legrosszabb, amikor a buszon ülök - itt van úgy, hogy azt érzem, már visszatartani sem tudom a "dolgokat". Amíg sétálok, aránylag rendben vagyok.

Mostanra már ott tartok, hogy dolgozni sem tudok menni, annyira rosszul érzem magam délelőttönként. Amit nem igazán értek az egészben, az az, hogy déltájra általában elmúlik minden és egész jól vagyok - legalábbis a reggelhez képest mindenképpen.

Tejet már szinte egyáltalán nem fogyasztok, próbáltam a barna kenyeret is, de semmi sem segített. Borzalmasan telnek a reggeleim-délelőttjeim. Várom megtisztelő válaszát, tanácsát, ötletét!
2012. 10. 06. | 03:48

Érdemes lenne kivizsgálni a panasz okát, javasolom, hogy forduljon gasztroenterológushoz. Lehet, hogy valamely ételalkotóra allergiás vagy intoleráns, de az is lehet, hogy lassult a gyomor-bélműködése, csökkent az emésztése.

Orvosszakértő 2012. 10. 09. | 14:39
close