Étkezés után kemény has

Orvos válaszol rovat
Elvégzett vizsgálatok: hasi ultrahang, CT, gyomor- és vastagbéltükrözés. A Bauchin billentyűn és fölötte endoszkóppal nem eltávolítható széles alapú polipokat (4 db) találtak, amit műtéti úton eltávolítottak (6 hete). Szövettani eredmény: definitiv malignitásra utaló jelek egyik anyagban sem látható.
Problémám a következő: reggel minden normális, de étkezés után azonnal kemény has jelentkezik, ami egész nap megmarad. Széklet teljesen normális. Szinte az összes patikákban fellelhető emésztést segítő gyógyszert végigpróbáltam, semmi nem segített, és így már nagyon rossz az életminőségem. Ide tartozó labor értékek is referencia értéken belül vannak, kivéve a vérzsír szintet. Ez a problémám már a műtét előtt is megvolt, csak most kezd elviselhetetlenné válni. Bízva a megoldás sikerességében üdvözlettel ...
2010. 12. 07. | 17:32

Kedves Kérdező!
Haspuffadást a fokozott levegőnyelés, esetleg a bélmotilitás zavara is okozhat. Javaslom, mozogjon rendszeresen, intenzíven (ez segít rendbe tenni a bélmotilitást), tudatosan kerülje a levegőnyelést (lassú, nyugodt, evés, ivás, beszéd), illetve használjon kúraszerűen pre- és probiotikumokat.

Orvosszakértő 2010. 12. 09. | 14:43
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close