Fertőzéses panaszok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

Nemrégiben szalmonella fertőzésen estem át. A kórházból hazatérve, kórházi utasításra gyógyszert szedek, Cifloxin 500mg, napi 2x1 dózisban, mellette Protexin-t. A kezdeti pár napban a hasmenés megszűnt, jó közérzet mellett a gyógyulás jeleit véltem felfedezni, de ez nem tartott sokáig, újabb 2 nap múlva ismét lazább széklet, és napi 10-12x erős székelési inger, de csak a végbélnél, hasi görcsök nélkül jelentkezett. Persze széklet nem távozik, vagy csak nagyon kis mennyiség, épp csak az inger hatására.
Kérdésem, mi lehet ez? Mikor múlik el? Zsír és fűszermentes diétát tartok, sok folyadékot fogyasztok próbálok egészségesen, „bélkímélően” étkezni, de sajnos nem tudok dolgozni amíg ezek az ingerek ilyen sűrűn jelentkeznek.
2012. 06. 11. | 12:39

Kedves Kérdező!
A Cifloxint öt napnál tovább ne szedje, a Protexin szedése folytatható egészen a panaszok megszűntéig. Panaszai elmúlásáig próbáljon szigorúbb diétát tartani, főtt krumpli, főtt rizs, keksz, pirítós, alma héja nélkül, péksütemény, esetleg sovány sonka, tea, szénsavmentes ásványvíz. Tejterméket se fogyasszon.

Orvosszakértő 2012. 06. 12. | 17:14
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close