Hasfájás, felfújódás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Évek óta visszatérő problémám, hogy bizonyos időközönként 2-3 havonta megfájdul a hasam. Iszonyatosan felfújódok. Reggel még nincs semmi bajom, de a kora délutáni óráktól kezdődik minden elölről, bármit eszek is. Egy védőnő tanácsára kipróbáltam a probiotikum szedését ilyenkor és tényleg ez segít. Mostanában sűrűbben fordul elő, és észrevettem, hogy túrós étel elfogyasztása után rögtön beteg leszek. Ilyenkor kb. 1 hét, mire rendbe jövök.
Hogyan lehet megtudni teljes biztonsággal, hogy tejfehérje allergiám van-e. Vagy csak minden betegség a bélflórát teszi tönkre.
Étel-allergia vizsgálat kell-e, vagy mit lehet tenni a bélflóra védelmére?
Hol lehet ilyen vizsgálatot kérni?
Állandóan szedni kell a probiotikumot? Nem szoktam elkapni semmi vírusos betegséget, mindig ezeket a hasi panaszokat okozza minden.
2012. 02. 27. | 20:50

Kedves Kérdező!
A pre- és probiotikumok fogyasztása kúraszerűen javasolt (1 hónapos kúra 3-6 havonta, illetve antibiotikum kezelés alatt és után). Az ételallergia-tesztek eléggé változó eredményt adhatnak. Patikában elérhető és akár otthon is elvégezhető egy olyan teszt, mely több mint 40 étel allergén vizsgálatára alkalmas.

Orvosszakértő 2012. 02. 28. | 15:33
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close