Hasmenés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Évek óta küzdök ezzel a betegséggel, hol jobban hol rosszabbul vagyok. Valóban oda lehet rá figyelni, de sajnos még a frontok is erősítik néha a tüneteket, amivel viszont nem lehet mit kezdeni.
Az utóbbi időben viszont más problémák (fogászati kezelés miatt) antibiotikumot kellett szednem, ami szintén nem tesz jót a bélrendszernek, viszont kaptam mellé Normaflore nevű készítményt és a kezelés után is szedtem és sokkal kevesebbszer volt hasmenésem. Ezt még leteszteltem párszor és valóban az volt, hogy a normaflore szedése alatt kevesebbszer volt hasmenés vagy egyáltalán nem. Valóban attól lehet vagy furcsa véletlen? A kérdésem, hogy mennyire szedhető ez rendszeresen?

Illetve van egy másik készítmény a Lacto Protect amit még nem próbáltam, mert a tájékoztatóba az van írva, hogy "Biztonsági okokból ne szedjen LactoProtectet amennyiben:
....
- krónikus bélbetegségben szenved
Valóban akkor ezt nem szabadna szednem? és a Normaflore-t sem?
Gyógyszert amúgy nem szedek, gyógynövényekkel, teákkal, aole vera-val kezelem magam diétás étrend mellett. Néha valamilyen hasfogót, mivel elég intenzív életet élek!
Aki puffadással küszködik, ajánlom a Cholasyl nevű (nem Cholagol!) gyógynövényes cseppet! Eredetileg epe panaszokra van, de nekem a puffadást mindig elmulasztja!

Nagyon köszönöm előre is a válaszát!
2011. 05. 07. | 12:12

Kedves Kérdező!
Bármely probiotikum biztonsággal szedhető, ha az első időben nem tapasztal tőle mellékhatásokat. Kúraszerűen szedendőek, és valóban segítenek bizonyos esetekben a hasmenés megelőzésében/kezelésében.

Orvosszakértő 2011. 05. 09. | 12:15
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close