IBS kezelései

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő!
Évek óta szenvedek irritábilis bélszindrómától.
Teljes kivizsgálás után jutott erre a következtetésre gasztroenterológus háziorvosom. Úgy tűnik, mintha nem érdekelné a problémám. Ez a betegség jelentősen rontja az életminőségem. Kocsival járok közeli munkahelyre, mert állandóan hasmenésem van. Nem értem miért nem ad az orvosom gyógyszert erre a betegségre. Az egyik ismerősömtől hallottam, hogy ő kapott gyógyszert az IBS-re. Én csak diétázzak, szedjek savlekötőt, hasfogót, enyhe nyugtatót. Nem akarok tovább hasfogón élni, és már fáj tőle a gyomorszájam környékén.
Kérem, szíveskedjen tájékoztatni arról, hogy létezik-e valami gyógyszer, amit kifejezetten erre a betegségre fejlesztettek ki. A neten csak olyasmiről hallottam, amit később visszavontak a forgalomból.
Reménykedve várom válaszát.
Üdvözlettel:
...
2010. 11. 17. | 21:12

Kedves Kérdező!
Az irritábilis bél szindróma kezelése igen nehéz, mivel maga a diagnózis is azt fedi, hogy nem tudunk szervi eltérést kimutatni, így a célzott gyógyszeres terápia is igen hiányos, bár intenzív kutatások folynak több hatóanyaggal is. Jelenleg IBS-ben (hasmenéses formában) a Dicetel illetve a Spasmomen tabl. alkalmazása jön szóba. Emellett tényleg nagyon fontos a stressz megfelelő feldolgozása és az életmód rendezése. Angliában kísérleti jelleggel hipnózis segítségével gyógyítják az IBS-t bíztató eredményekkel.

Orvosszakértő 2010. 11. 20. | 18:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close