Nem múló hasmenés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr

Nem szűnő hasmenésben szenvedek lassan másfél hónapja. Kórházban is voltam 5 napig, hasmenésem eredete (forrás-víz) erre gondolok. Kórházban kaptam, infúziót, klion, ciprobay, smecta, gyógyszereket. Hasi ultrahang eredménye, negatív, de a zárójelentésben szerepel (belekben Mesenterialisan 5-8 mm-es nyirokcsomó látható, és gyulladásban van.
Széklet vizsgálat eredménye:
Bact: negatív.
Főorvos úr szerint ez a bélgyulladás gyógyulás lassú lefolyású. Sajnos a hasmenésem még mindig fennáll, ami nagyon megvisel. A háziorvos nem ír fel semmi gyógyszert a gyulladás mihamarabbi gyógyulására. Étvágyam viszont nagyon jó, szilárd táplálékot rendesen bejuttatom a szervezetembe. Kérdésem, meggyógyulok, még? Milyen gyógyszert tudnék szedni, ami használna.
2011. 10. 26. | 20:53

Kedves Kérdező!
Első körben a megtartott étvágy ellenére diétát javasolnék (inkább mennyiségben kevesebb, könnyű-vegyes étrend). Emellett pre- és probiotikum legalább3-4 hétig való fogyasztása javasolt (gyakran előfordul hogy a fertőzés illetve az azt követő antibiotikum kúra tönkreteszi a bélflórát). Érdemes még széklet parazita vizsgálatot is elvégezni. Ha már nem igazolódik meglévő fertőzés, pinaverinum hatóanyagú tabletta szedése is megpróbálható.

Orvosszakértő 2011. 10. 27. | 10:33
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close