Haspuffadás elleni szerek

A haspuffadás elleni szerek széles skálája ismert. Használható többek között Rennie, Buscopan és Meteospasmyl kapszula, Anaflat lágyzselatin kapszula. A kímélő étrend is segíthet.

A haspuffadásos betegek két csoportja

A haspuffadás ugyan kellemetlen lehet, ám gyakran nem áll mögötte szervi elváltozás. Az ilyen panaszokkal orvoshoz fordulókat alapvetően két csoportra lehet osztani: azok, akiknél a vizsgálat nem mutat ki túlzott gázképződést, mégis fájdalomról, feszülésről számolnak be (irritábilis bél szindróma), és azok, akiknél valóban igazolható a nagyobb mennyiségű bélgáz a belekben.

Mire kell ügyelni haspuffadás esetén?

A haspuffadásban szenvedőknek kerülniük kell a szénsavas italokat, a puffasztó ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket. Sokaknál a tej és tejtermékek váltják ki a haspuffadást. Jól kezelhető mozgással, a stressz kerülésével, feldolgozásával.

A haspuffadás elleni szerek

A haspuffadás elleni szerek, gyógyszerek és gyógyhatású készítmények széles palettája elérhető. Ilyen az Oxytarm étrendkiegészítő, az Anaflat lágyzselatin kapszula. Ez utóbbi szimetikont tartalmaz. Kapható a patikákban az Espumisam gyöngy, a No-Spa, a Rennie, a Buscopan és a Meteospasmyl kapszula.


close