Étrendkiegészítők a bélgázok ellen

A bélgázok az ételek emésztése során termelődnek. Ha az ételt nem sikerül maradéktalanul megemészteni, gázosodás léphet föl. Az étrendkiegészítők hatékony megoldást nyújtanak a bélgázok ellen.

Az alábbiakban a bélgázok ellen hatékonynak bizonyuló étrendkiegészítőkről olvashat gyakorlati útmutatást.

Mit tehetünk a bélgázok ellen?

A poliszacharidokat tartalmazó ételek, mint például a bab, hagyma és tejtermékek több bélgáz termelésére késztetik a szervezetet. Az étrendkiegészítők segítenek a szelesség kezelésében. Számos emésztőenzimeket tartalmazó készítmény kapható tabletta formában. Az emésztőenzimek segítenek az ételek lebontásában és maradéktalan emésztésében, így megakadályozzák a bélgáz kialakulását. A rendszeres testmozgás segít megakadályozni a bélgázok megjelenését, mivel megelőzi, hogy a vastagbélbe szoruljon a gáz.

Milyen étrendkiegészítők ajánlottak a bélgázok ellen?

  • A növényi alapú étrendkiegészítők közül a mentavíz az ételmaradékok lebontásában segít. Ez a gázosodást kezelő, természetes kiegészítő hatékonyan karbantartja az emésztő- és béltraktust.
  • Az egyik hatékony, bélgáz ellen használatos étrendkiegészítő a kamillavirág tabletta. A kamilla természetes véralvadásgátló hatása miatt nem ajánlott terhes nők számára. A szelesség kezelése mellett a kamilla az idegeket is nyugtatja.
  • Az édesköményvíz támogatja a belek, a gyomom és a máj működését. Hatásosan száll szembe a bélgáz okozta kellemetlenségekkel, és nincsenek mellékhatásai. Az italt langyos állapotban ajánlatos fogyasztani reggel és este, minden alkalommal 125 millilitert.
  • A görögszénamag kapszula jótékony hatást fejt ki a gyomorra és a belekre, hatékonyan kezeli a gázosodást. A görögszénamag-kapszula fogyasztása méhstimuláló hatása miatt terhes nők számára nem javallott.
  • Bélgáz elleni hatása miatt méltán népszerű étrendkiegészítő a szent bazsalikom, melynek levelei őrölt formában fogyaszthatóak.
  • A bélgáztermelés ellen használható továbbá a mezei katáng, gyömbér és kurkuma alapú készítmények.

További cikkeink ebben a témában: Szélgörcs kezelése gyógyteával, Gyógyszerekkel a túlzott gázképződés ellen


close