Nem múló alhasi fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor úr/nő!
Már több, mint 1 hónapja folyamatosan, tompán fáj az alhasam. Először nőgyógyászati problémára gondoltam, de semmi eltérést nem találtak.
Első vérvizsgálat alkalmával a „jelentősebb” eltérés a süllyedésem 22, a CPR 75 voltak, amik a két héttel későbbi labornál (süllyedés 25mm/h, CRP 5,9 mg/l-re) változtak. Háziorvosom urológiai kivizsgálásra küldött tovább, ahol szintén negatív lett minden eredményem. Hólyagtükrözést is végeztek, negatív eredménnyel. Az alhasam változatlanul elviselhetően ugyan, de tompán, folyamatosan fáj. Szeretnék már a végére járni, hogy mi okozhatja. Mit javasol, hova forduljak további vizsgálatokra? A hasam néha puffad, leginkább szénsavas üdítők után, székletem rendben. Varom szíves válaszát. Üdvözlettel ...
2010. 11. 27. | 20:19

Kedves Kérdező!
A panaszok kezdetén biztosan volt gyulladás, ami javulást mutat a labor alapján. A leírt tünetek oka lehet a bél funkcionális problémája kimutatható szervi károsodás nélkül. Javaslatom alkohol és dohányzási tilalom, szénsavas és cukrozott italok, péksütemények kerülése. Több növényi rost fogyasztása, valamint probiotikus kúra. Vezessen étkezési naplót. Amennyiben a fenti változtatások 4-6 hét alatt nem okoznak javulást keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.

Orvosszakértő 2010. 12. 02. | 09:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close