Nem múló hasi fájdalom

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor nő!
"Baloldali fájdalma"
2. éve vesekövem volt a bal vesémben, amit ürítettem. Pár hét múlva elkezdett fájni bal oldalon a hasam, és kisugárzott a hüvelyem felé. Elmentem megint urológushoz, mert a tünetek hasonlóak voltak a vesegörcshöz. Az eredmény negatív lett. Közben megváltozott a székletem mennyisége, minősége, és sűrűn kellett mennem pisilni is. Egyszer hasmenésem, egyszer székrekedésem volt/van és puffadok. A fájdalom legtöbbször lefekvés után, nyugalmi állapotban kezdődik, amitől nem bírok pihenni.
Valamikor hónapokig nem fáj, utána egyik percről a másikra fájdalmaim jönnek és nem múlnak el. Voltam gyomor és béltükrözésen: semmi kórósat nem találtak. Az étkezésemre is odafigyelek, időnként fájdalomcsillapítót szedek, de semmi eredménye. Nőgyógyásznál is voltam a napokban, ott is minden rendben. Kétségbe vagyok esve, mert minden eredményem negatív és mégsem vagyok jól, fájdalmaim vannak már második éve. Nem tudom hova forduljak? Megköszönöm válaszát!
Tisztelettel: ...
2011. 01. 12. | 00:44

Kedves Kérdező!

Panasza megfelelhet diverticulosis-nak, de akár endometriosisnak is. Egy hasi-kismedencei CT segíthet a további diagnosztikában. Ha ez sem mondana újat, akkor a 2 éve fennálló panaszok miatt akár egy exploratív laparoscopia (diagnosztikus célú endoscopos hasi műtét) is indokolt lehet.

Orvosszakértő 2011. 01. 12. | 16:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close