Felgyülemlett gázok okozta fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!

A következőkben szeretném a tanácsát kérni. Már kb. két éve vannak baloldali, teljesen a bordák alatti fájdalmaim. A fájdalmak nem rendszeresek, van hogy naponta többször is vannak, de van hogy kétnaponta, vagy hetente jön elő. Ilyen alkalmakkor annyira erős a görcsös fájdalom, hogy csak az segít ha hanyatt lefekszem. A fájdalmak nem köthetők élelemhez vagy italhoz. Úgy vettem észre, hogy a fájdalom akkor enyhül, ha a gázok eltávoznak. Tehát feltételezem, hogy a görcsös fájdalmat a gázok vastagbélben történő felgyülemlése okozza. IBS-t diagnosztizáltak, amit én kétlek. Volt vastagbéltükrözésem, de rendellenességet nem mutatott ki. A székletem rendszeres bár kissé nehezen indul meg. Fogyasztok Protexint, zabkorpát, napi 2 liter teát.
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a sokszor elviselhetetlen fájdalmat? Mit tudok tenni ellene? Illetve, hogy hova fordulhatok a panaszommal, mert az általam felkeresett orvosok csak savlekötőt írnak, hiába mondom hogy nincs savam, illetve eddig olyan gyógyszereket írtak fel melyektől rosszul lettem, így azokat nem is szedem.
2011. 12. 20. | 15:46

Kedves Kérdező!
Ha a hasi UH és a vastagbéltükrözés is negatív, akkor legvalószínűbb, hogy panaszait valóban a felgyülemlett gázok/széklet okozza, ami a bal bordaív alatti kanyarulatban kissé talán elakad. Széklete mindig legyen puha (a korpa mellé Hunyadi keserűvizet is kipróbálhat), a gázképződést vény nélkül kapható haspuffadás elleni szerrel kezelje.

Orvosszakértő 2011. 12. 22. | 09:59
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close