Bélflóra károsodás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Május közepén fűszeres ételt fogyasztottam, mely után nem sokkal hasmenésem volt. (A megelőző héten a tej után ment a hasam). A hasmenés olyan fokú volt, hogy a végén már csak barnás foszlányok és vízszerű anyag távozott. Bal borda alatt éreztem enyhe fájdalmat napokon keresztül, illetve a gyomrom fájt. Epekövem nincs, többször voltam UH-on. Lázam nincs, jó a közérzetem.
Azóta diétásan étkezem, de a székletemben még mindig nyálkát (narancsos színű "slájmszerű" anyagot látok. Közben Normaflore oldatot és Ekolustrom tablettát is szedek. Testsúlyom ingadozik általában 62 kg vagyok. A székletem 1-2 napig normális állapotú volt, de utána megint a nyálka feltűnt. 40 éves, nő beteg vagyok, nem iszom, nem dohányzom.
2007-től szedek Controloc tablettát. Akkor Gastrooesophaglalis reflux oesophagitis nélkül, Gilbert-syndromát állapítottak meg. Reggelenként érzem a számban a savas ízt, szedem a gyógyszert 2x20mg-ot. Kerülöm a savasító ételeket.
Ez a fajta nyálkás széklet mire utalhat?(bélfertőzés, gyulladás, esetleg a savtermelődés miatt alakult ki?) Mennyi idő alatt rendeződik a normális széklet? Mit jelent, hogy véres széklet? Milyen vérmennyiséget jelöl ez a fogalom?
Esetleg idegi alapon lehet, mert eléggé aggaszt ez az egész állapot?
2011. 05. 27. | 12:14

Kedves Kérdező!
Állapotát okozhatja gyomor-bélhurut utáni állapot (bélflóra-károsodás, postinfectios irritábilis bél szindróma). Javaslom, a megkezdett diétát folytassa illetve óvatosan bővítse, egyen gyakran, nyugodtan.

Orvosszakértő 2011. 05. 30. | 13:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close