Candida okozta bélgyulladás?

Orvos válaszol rovat
Üdvözlet!

1 kérdésem van Candida vagy bélgyulladás okozza az alábbi tüneteket?
Sokszor magas a pulzusom, heves szívverés érzékelhető, már múlóban van, de a bajszomnál a szemöldökömnél is erősen hámlott, vagy korpázott, illetve az orr két oldalán, sokszor csikaró érzésem van a bélrendszeremben, hasmenés nincs viszont sárgás, nem tudom még nem láttam nyákos székletet, de szerintem az.
Előfordul, puffadás is rengeteg szellentéssel egybekötve. A bőröm mechanikája megváltozott kisebb dörzsölésre is bepirosodik bármely testrészemen. Ilyennel még nem találkoztam. Az ajkam ég, erősen repedezik, bár nem tudom, hogy ezt az időjárás okozza-e, ha kinyitom a számat kétféle szín látható az alsó ajkamon erősen határolt vonallal.
Olvastam róla elég sokat, hogy a Candida-gomba és a Bélgyulladás hasonló tüneteket tud produkálni. Én Candidára gyanakszom. Azt el lehet kapni ha a családban már valakit kezeltek ezzel? Illetve ha bélgyulladás akkor az meg tud gyógyulni magától és az okozhat egyéb bőrrel kapcsolatos elváltozásokat? Táplálékfelszívódás hiány miatt?
2012. 01. 06. | 08:17

Kedves Kérdező!
A leírt tünetek a gyomor-bél rendszer funkcionális zavarának tűnik. Vezessen étkezési naplót és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát az étkezésekben. Alkalmazzon probiotikus kúrát és minden nap mozogjon legalább fél órát. Szedjen vitaminkészítményt. Sajátítson el relaxációs technikát. Alkohol- és dohányzási tilalom. A gyulladásos bélbetegség sokkal ritkább és a Candida problémát okozó mennyiségű jelenléte a szervezetben is kisebb valószínűséggel fordul elő.

Orvosszakértő 2012. 01. 09. | 20:30
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close