Gyenge állapot

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Édesapám jelenleg nagyon leromlott állapotban van . Már 3 hete szinte semmit sem akar enni, inni. Egy kis pohár joghurtba keverünk bele egy kis rizst, azt fogyasztja.
A háziorvos beutalta a kórházba, de másnap visszaküldték, hogy olyan gyenge, hogy nem tudják kivizsgálni rendesen. Húgyuti fertőzésére CIFRAN-t kapott.
3 éve hashajtót szedett székrekedésére, majd azt vettük észre, hogy válogatós lett. Pár hete gyomorfájdalmakra panaszkodott, majd egyáltalán nem volt hajlandó sem enni , sem inni.
Most, hogy a kórházból hazakerült, folytatódik ez az állapot. Minden étkezés, ivás után gyomorfájdalmakra panaszkodik.
Elkezdtem vele egy COLONIX béltisztító kúrát, de ezt is abbahagytuk, mert az elfogyasztott rostok után még erősebb fájdalmakra panaszkodott.
Széklete nyálkás, előfordult, hogy véres volt. A vér színe élénkpiros.

Sajnos most, hogy a kórházból is elküldték, nem tudom mit csináljak vele. Azt mondták neki, hogy gondozza el a hozzátartozója. Ölbe tett kézzel nem nézhetem a kínlódását.
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg tudna-e egy magánklinikát, orvost, aki foglalkozna vele.
2011. 05. 28. | 10:59

Kedves Kérdező!
A lakhelyéhez közeli viszonyokat a háziorvosa ismeri. A leírt állapotban infúzió, labor, hasi ultrahang mindenképpen indokolt. Kérje háziorvosa segítségét, hiszen az általános állapot magától nem fog rendeződni. Figyeljenek oda az elégséges folyadékfogyasztásra (szénsavmentes ásványvíz, tea).

Orvosszakértő 2011. 06. 01. | 10:52
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close