Szélgörcs,puffadás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Szélgörcs, Haspuffadás. Ezek napjaim állandó velejárói. Nincs egy nyugodt percem, amikor elengedhetném magam, és nem kéne feszengenem társaságban. A problémám már több, mint 1éve áll fent.(19éves vagyok) Nem merek elmenni orvoshoz ilyen problémával. Nem tudom, hogy adjam elő, hogy ne legyen nevetséges. Ugyanis 5percenként szellentenem kell. Mindegy, hogy mit eszek, ha egész nap alig eszek, akkor is ugyanaz történik velem. Van barátom, aki előtt már egyre kínosabb a dolog. Csak említettem neki, hogy van effajta problémám. Azt mondta, menjek orvoshoz. Tegnap, amikor vele voltam, már olyan erősen próbáltam visszatartani a szellentést, hogy éjszakára az egész alhasam görcsben állt, és levegőt is csak óvatosan tudtam venni, mert hihetetlenül fájt. Természetesen azt mondtam neki, hogy biztos meg fog jönni a menzeszem.

Testnevelés alól már 3éve felmentett vagyok, nem sokat mozogtam, csak a muszáj mozgásokat végeztem. (pl. boltba elsétáltam) Gondoltam, hogy a kevés mozgás is közrejátszhat ebben a dologban. 3hete tornázgatok, és ha tehetem, eljárok biciklizni. Semmi változás.
Danone Activia sem segített, pedig elég drága joghurt.
Szedtem Espumisan gyöngyöt is, puffadásra.Azt hittem, hogy a sok szellentés maga a haspuffadás, de nemrég olvastam, hogy ez inkább szélgörcs. Tehát amikor azokat a bogyókat szedtem, csak jobban bélgázos voltam.
Nemrég azonban haspuffadásom is van,feszül a hasam.
Emésztésem nagyon jó, ill. lehet mégsem, mert egy nap 6-szor megyek WC-re.

Tudom, hogy el kéne mennem a háziorvoshoz, de amióta átkerültem a felnőttorvoshoz(férfi), ilyen panasszal nem merek menni.
Mit tehetnék?
2011. 07. 26. | 23:54

Kedves Kérdező!

A kivizsgálás elkerülhetetlen. Mivel diéta mellett se javultak panaszai, szervi ok irányába kell vizsgálódni. Mindenképpen javasolt egy hasi ultrahang, labor, ez alapján szükséges lehet további gasztroenterológiai kivizsgálás, sőt egyes esetekben nőgyógyászati ok is állhat a háttérben, addig is javaslom, hogy csináljon Lactiv kúrát, mozogjon többet, kerülje az egyszerű szénhidrátokat, a puffasztó ételeket, a tejtermékeket.

Orvosszakértő 2011. 07. 28. | 22:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close