Hogyan kezelhető a proctitis ulcerosa?

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
Proctitis ulcerosat diagnoztizáltak nálam kb egy éve. A gyógyszer és a kúp szedésével azonnal javult az állapotom, és kiválóan éreztem magam. (Salazopirin, Salofalk 500) Kezetben: 3 x 2, 3 x 1; majd 2 x 2 Salazopirinre csökkentette az orvosom.
Egy hete körülbelül valami gyulladást váltott ki, székletem véres volt és gennyes. Az urológus javaslatára kúpot használok újra napi egyet, a 2 x 2 Salazopirin mellett. Lassan érzem a hatását: gyulladás már nincs, de vér még igen.
A kérdésem az lenne: milyen vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat javasol a betegségemre, hogy minél tovább remisszióban maradjon? Ha van olyan termék, ami kifejezetten erre szolgál, legyen szíves, segítsen ebben. Nem dohányzom, nem iszom, próbálok odafigyelni az étkezésemre, sportolok is; bár az utóbbi egy hónapban elmaradt családi okok miatt.
Sokat olvasok és tudok a betegségről, de szeretnék minél több véleményt, javaslatot hallani róla, és a ha lehet végleg „kigyógyulni” belőle.
Előre is köszönöm!
2010. 11. 24. | 21:50

Kedves Kérdező!
Sajnos jelenlegi tudásunk szerint nincs olyan gyógyszer illetve eljárás, amivel véglegesen meg tudnánk gyógyítani a colitis ulcerosában vagy Crohn-betegségben szenvedő betegeinket. Minden vitamin és nyomelemkészítmény hasznos, valamint az ásványi sók és az antioxidánsok is szükségesek és jótékony hatásúak, de speciálisan IBD-re valót nem tudok kiemelni. Ami specifikus lehet és javasolt, a pre- és probiotikumok fogyasztása, valamint akut esetben speciális tápszerek használata.

Orvosszakértő 2010. 11. 30. | 10:31
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close