PCO

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Olvastam az interneten rengeteg beteg panaszát, és sajnos csak fél információim vannak, mert mindenki más-más panaszt sorol a gondjához.
Én 24 éves leszek idén. Elhízott vagyok, és tisztában vagyok azzal, hogy életmódot kell változtatnom, csak sajnos ezzel 'lekoptatnak' az orvosok és nem foglalkoznak komolyabban velem. Magamtól pedig már nincs erőm megváltozni. 11.hónapja nincs menstruációm, és már december óta járkálok orvostól orvosig. PCO-m van. Ezek után kiderült, hogy epekövem is van. Majd az endokrinológián közölték, a PCO-ra lenne hormon gyógyszer, de trombózisom van és ezért ellenjavallott a hormon gyógyszer. 3 hete műtöttek meg az epémmel, és most egy hete elkezdtem szélgörcsös lenni. Vigyázok az étellel, de mivel mindig mindenki a külsőmmel piszkál, sajnos bánatomban eszek. Mit tegyek, ami költségkímélő és valóban segít elmulasztani a szélgörcsöt és a PCO-t?

Kérem segítsen rajtam, már teljesen kétségbe vagyok esve. Nemsokára itt az esküvőm és egyre jobban eluralkodik rajtam a pánik. Nagyon kilátástalannak látom a jövőmet.
2011. 06. 09. | 19:43

Kedves Kérdező!

Olyan megoldás nem létezik, ami egyben házilag megoldható, hormonmentes és elmulasztja a PCO-t. A puffadáson viszont lehet segíteni.Zsírszegény étrend, napi ötszöri kis étkezés, fűszeres ételek kerülése javasolt, mozogjon sokat, szedjen probiotikumot és Anaflatot.
Az étkezéssel kapcsolatosan azt tudom tanácsolni, hogy keressen fel olyan magánrendelést, ahol kifejezetten túlsúlyos betegekkel foglalkoznak, sajnos a tapasztalatom az, hogy ez betegvezetés, diétás tanácsadás a tb támogatott rendeléseken ritkán sikerül az időhiány miatt. Interneten keressen rá az orvosi segítséggel végzett fogyókúrákra, így talál szakembert. A súlycsökkenés a PCO tüneteit is javítja.

Orvosszakértő 2011. 06. 10. | 15:19
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close