Vírusos hasmenés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Egy napja jelentkezett heveny hasmenés (amely már addig fajult, hogy már csak a víz ürül ki a szervezetemből) és mellette hányás is és erőtlenség (gondolom a velejárója) jelentkezett. Most a második nap erőteljes gyomorgörcsök jelentkeztek, úgy érzem mintha mindjárt szétrobbanna a gyomrom és nem igazán akarnak távozni a felesleges bélgázok. Lázam nincs szerencsére. Munkatársam kb 5 napja ugyanezekkel a panaszokkal feküdt otthon.
Sejtem, hogy valamilyen vírussal állok szemben (esetleg Calici? vagy Rota?), de szeretném a segítségét kérni, hogy tudjam enyhíteni a tüneteket főleg a gyomorgörcsöt mert az elviselhetetlen!
A háziorvosi ellátást sajnos nem tudom igénybe venni, mert kb 120 km-re vagyok tőle és egyelőre nem szeretnék az ügyeletre bemenni.
2011. 06. 08. | 05:39

Kedves Kérdező!
Ez típusos vírusfertőzés. Amennyiben 12 órán keresztül nem tud elég folyadékot fogyasztani a sürgősségi ellátás indokolt. Addig is próbáljon szénsavmentes ásványvizet vagy teát fogyasztani és amíg nincs étvágya az ételt ne erőltesse. Alkalmazzon probiotikus kúrát és gyomorsavcsökkentőt.

Orvosszakértő 2011. 06. 13. | 21:09
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close